Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2009 17:57 - Лицемерието на добрите нрави
Автор: govorimi Категория: Други   
Прочетен: 874 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Обичам алкохола- стига да не е водка или ракия. Обичам силната музика- стига да не е чалга, големите кучета- стига да не са немски овчарки, фотографията- стига да не е просто поредната 14-годишна кифла нацупила джуки пред огледалото... не задължително в този ред, но наистина ги обичам. Обичам и хората със собствено мнение- стига да не са застаряващи лицемери сляпо въздишащи по отминалите времена на висок морал и висене на опашки пред Корекома.
Сигурно защото работата ми е такава, че на ден се сблъсквам с поне 20 такива, но наистина вече не мога да слушам колко е изпаднало нашето поколение, как едно време всички били толкова любезни, щастливи и задоволени. Не мога да не се съглася, че днес животът е труден, че повечето хора са толкова вглъбени в собственото си оцеляване, че не им е останало състрадание за околните. Но се вбесявам на милите възрастни граждани, когато започнат да въздишат по утопичната си младост- чест, добри обноски, спокойствие, а като чуя "Едно време нямаше такива неща", вярвайте ми, иде ми да крещя.
Защото едно време е имало същото, което и днес- просто не е имало толкова кабеларки, вестници, а и интернет, чрез които цялата гадост да излиза наяве.
Един такъв достоен представител на набор 1936 например е влюбен в популярната реклама на мастика, преди това беше реклама на водка, но голямата му любов е балетът на Слави Трифонов. Всяка делнична вечер, порядъчно подпийнал, се настанява пред телевизора с огроооомни очи. Заспива, когато Слави се появи и се събужда точно навреме, за да ги види в края на шоуто. Един от малкото пъти, в които си спомням да е изгледал предаването беше, когато имаше някакво танцово състезание и общо взето през цялото време непълнолетни девойки си развяваха прелестите по екрана. Същият този беше така любезен една вечер да ми разкаже за голямата си любов.
За моя изненада това се оказа не жената, с която са женени близо 40 години. ТЯ била колежка, от държавната агенция, за която работел навремето и откъдето между другото в продържение на години е крал бензин и строителни материали. ТЯ била много красива и връзката им била дълга и изпепеляваща. Имало случаи, в които по 3 дни не излизали от спалнята- "ТЯ имаше такъв маниер в леглото, че целия ме палеше, не че жена ми не е добра, но ТЯ...." Освен, че правели невероятен секс, ТЯ била и много умна, забавна... въобще перфектната жена с изключение на един, но според НЕГО непростим дефект. ТЯ била "второ издание"- на мен лично ми отне около минута да проумея какво означава това и в крайна сметка попитах, защото единственото, за което се сещах звучеше толкова безумно на фона на това излияние... но уви- ТЯ не била девствена, следователно не била достатъчно добра. Ставала временно, но ТОЙ е човек с принципи и достойнство и не може да се излага с такава съпруга. И така на 35 години омаял срамежливата и ДЕВСТВЕНА 19- годишна съседка, оженил се за нея, направил и две деца.... пълна идилия, нали...
 И преди някой да си каже, че ТОЙ е изключение нека поговори с баба и дядо, нека ги предразположи и после само да слуша, защото ще чуе същите истории, които биха разказали и много от нас- за предателство, злоба, побоища, пиянства... със сигурност ще има и много хубави спомени, предполагам и на тази история би могло да се погледне по този начин, просто се чудя с какво ТОЙ и много други са по- добри от всеки един от нас??? 


Тагове:   възраст,   алкохол,   морал,


Гласувай:
4



Следващ постинг

1. mglishev - То си зависи от бабите и дядовците. ...
23.09.2009 03:36
То си зависи от бабите и дядовците. Някои са свестни и просто не си кривят душите.
цитирай
2. starotomagare - Е да, щом старите нищо, , по така &...
11.10.2014 19:07
Е да,щом старите нищо,, по така "не могат да разкажат за младините си, значи просто си крият порочното минало.Чудесно оправдание от типа ,,Всички сме грешни"На времето в първите години на ,,Демокрацията "се опитваха да ни внушат ,че всички сме били грешни защото сме яли евтин хляб макар ,че никой като ,че не си спомняше ,че за този хляб различно ни се налагаше да се трудим а и много от нас главно с него се хранеха .
цитирай
3. starotomagare - Спомних си един от кадидат-студ...
16.10.2014 21:03
Спомних си един от кадидат-студентските ,,бисери"в който израза на Вазов за Бойчо Огнянов ,че той вече любел учителката Рада бил ,,преведен "на съвременен език като ,,те вече водели полов живот".Подобно невежество спрямо някогашните нрави и обичаи днес е широко разпространено за това и факта, че някога масово момичетата (че и повечето от момчетата )се женили девствени днес изглеждат абсурдни .Когато всичко това е било общата практика и изискване на морала да се ожениш за не девствено момиче вече до голяма степен е означавало ,че правиш голям компромис а и рискуваш жената с която свързваш живота си завинаги да се окаже курва с всички унижения които това може да донесе не само на нея ,но и цялото ви семейство а и преди всичко на теб като неин съпруг.Има не малко стари италиянски филми на тази тема където такива нещастни мъже наричали ,,рогоносци "и се гнусели демонстративно от тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: govorimi
Категория: Други
Прочетен: 10838
Постинги: 3
Коментари: 4
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930